VİLLA YAPIMI

CATEGORY

VİLLA YAPIMI

BUDGET

TEKLİF ALIN

Villa Yapımı Hakkında Sık Sorulanlar

1-Daire mi almalıyım Villa mı almalıyım?

Bu sorunun cevabı %90 oranında villa oluyor. Fakat ardından villanın daireden daha pahalı olduğu düşünülüyor. Fakat kullanım alanları göz önünde bulundurulduğunda metrekare başına ödenen miktar villa için daha uygun oluyor. Bahçe, teras ve otopark özel kullanımları da cabası.

2-Villa almak mı daha maliyetli Villa yaptırmak mı?

İki seçenek arasında zaman farkı ve maliyet farkı ön plana çıkıyor. İhtiyaçlarını bilen, zevkine güvenen kişilere -zaman problemleri yoksa- villalarını yaptırmalarını öneririm. Böylesi daha güzel ve daha uygun fiyata olacaktır.

3-Villa Yaptırmanın maliyeti nedir?

Villa yaptırmanın maliyeti; konum, arsa büyüklüğü ve inşaat kalitesine göre değişkenlik gösterir. Süreci ve maliyetleri paylaştığımız postlarla instagram hesabımızda anlatmaya çalıştık. Bu soruya kapsamlı ve detaylı bir cevap için ayrıca yer vermek gerekir.

Yine de örnek vermek gerekirse orta lüks kalitede bir inşaat maliyetini (arsa fiyatı hariç) 2700 TL/m2 olarak hesaplayabilirsiniz. Yani 350 m2 bir villanın inşaat yapım maliyeti 2700 (TL/m2) * 350 (m2) = 945.000 TL olarak düşünülebilir. Tabi bu (2020 yılı için) tamamen basit ve kaba bir hesap ile çıkan miktardır. Müteahhit firmalar maliyet üzerine %25 müteahhitlik karı koymaktadır.

5-250 m2 arsam var kaç m2 villa yaptırabilirim?

Yaptıracağınız villanın büyüklüğü ilgili belediyenin imar planları ve imar notlarına göre belirlenir. Ama yine de örnek vermek gerekirse Yaşamkent bölgesinde 250 m2 arsa alanına sahip arsaya kot alması durumunda en fazla 350 m2 kullanım alanlı villa yaptırabilirsiniz.

6-Villa yaptırmam kaç ay sürer?

Villa yaptırma süresi iki aşamadan oluşuyor. Birisi projelendirme ve ruhsat alma süreci diğeri ise inşaat yapım süreci. Projelendirme ve inşaat ruhsatı alınması yaklaşık 3 ay sürüyor. İnşaat yapımı süresi de 3 ay civarında oluyor. Yani arsanızı alıp karar verdiğinizde 6 ay sonra evinize yerleşebilirsiniz.

7-Villa yaptıracağım müteahhit firmayı seçerken nelere dikkat etmeliyim?

Öncelikle yasal düzenlemeler içerisinde faaiyet gösteren firma olmalıdır. İş kolu inşaat olan vergi levhasına sahip, müteahhitlik belgesi olan bir firma olmalıdır. Teknik ekibinin olması ve tecrübeli bir firma olması da önemlidir. Tüm süreçler yazılı bir sözleşme ve plan ile ilerlemelidir.

8-Kendi evimi kendim yapabilir miyim?

Kendi evinizi yapmanız tabi ki mümkün. Çevre ve şehircilik bakanlığı i müdürlüğüne başvuru yaparak alacağınız geçici müteahhitlik belgesi ile inşaatı üstlenebilirsiniz. Fakat bu işi doğru, hızlı ve uygun maliyetlerle bitirmek için yeterli bilgi ve zamana ihtiyacınız vardır.

ARAZİ DÜZENLEME

PREV

HARFİYAT

NEXT